Verktøy

En oversikt over alle verktøy vi bruker

Terninger

Ingenting kan fjerne gleden med å kaste terninger. Følelsen av å slippe dem, og håpe at man klarer å overkomme problemet er en helt egen følelse. Når det er sagt, så fins det ganger man trenger et terningprogram. Det kan være en app som lar deg slå et fjell av terninger, eller du trenger å lage en rask liste med kanskje 10 kast, slik at du slipper å bruke tid på det mens du spiller.

Skriveprogrammer og lagring av tekst

Det fins mange verktøy for å skrive historier, kampanjer osv. Noen ganger trenger man noe enkelt som notepad. Andre ganger så ønsker man litt finere layout og kanskje litt mer muligheter så da er word greit. Men det fins masse der ute som kan hjelpe når det er helt spesifikke ting man trenger

Jeg bruker Notepad++ og Word. Men der jeg lagrer mest info er på One Note. Finn ditt verktøy

Miniatyrer

Du har kanskje en haug med miniatyrer, men ikke akkurat den ene. Ofte er dette spillere og ikke spill-lederen som trenger en slik miniatyrer. Skap din egen brikke og skap din plass i historien. Her legger jeg frem sider for å 3D printe miniatyrer, men husk at begynner du med det, så vil mye av tiden din forsvinne. 🙂 Skal lage en oversikt over sider for 3D printing etter hvert også.

Lyd

Det er noe spesielt å ha lyder i bakgrunnen når man spiller. Det kan være seg musikk som man starter fra Spotify eller noe mer avansert som soundboards og egenkomponerte lyder. Uansett om man ønsker noe enkelt å skru på eller om du vil være den som lager svish-lyden av økser og hylene fra døende orker, så fins det verktøy. Her er noen få.

Virtuelle skrivebord

Det er gøy å sitte rundt et bord å overvinne motstanden spill-leder slanger mot deg. Men noen ganger er det ikke mulig å samles rundt et bord. Enten det er pandemi eller spillere som bor langt unna, så trenger man en mulighet å spille på nett. Det fins flere gode alternativer. Jeg bruker en av disse har prøvd 3 av dem, og en av dem legger jeg med da det er anbefalt av mange.

Dungeon generatorer

Det fins en god del dungeon generatorer, og istedenfor å legge alt under kart eller generatorer så legger vi de her. Finn din favoritt

Verdensbygging

Dette er nok de tyngste verktøyene. Du har lyst til å lage din egen verden, holde orden på NPC’er, karakterer, byer og annet du har fortelt om eller kanskje har en plan om å ha med i eventyret ditt. Du har skrevet ned på papir, men om 5 måneder så lurer du på hvorfor, hvem som har truffet hverandre. Hvor ting er. Hva var egentlig språket til det folket som bodde ved vulkanen. Å ta i bruk slike verktøy vil skrumpe ned din fritid, men kan i fremtiden føre til at du kan utgi ditt eget rollespill eller bok. Eller kanskje en tegneserie. Disse kan være verdt innsatsen, men det tar tid.

Kart

Du trenger en verden. En uoppdaget verden, for din gruppe. Et sted å starte en helt ny kampanje eller en historie. Skal du feks lage en ny verden så trenger du kart.

Video og Podcast

Det er ikke noe som man ikke kan lære, og det er mange der ute som har gode ideer og tanker. Lurer man på noe, eller bare trenger påfyll av informasjon så ta en titt på linkene her.