Vell, da har jeg hatt noen uker med gode brettspill. Som nevnt på Tales from the Hive så valgte jeg en liste med spill jeg ønsket å spille. For jeg skal kjøpe et spill, men må vite hvilket. Her kommer listen med spill og hva jeg syns. Bildet under er de 9 beste av 14. Men jeg skal halvere så jeg spiller topp 6 noen ganger til. Så kjører jeg det gjennom Pubmeeple en gang til, slik at det blir en topp 3. Dette vil nok ta litt tid, men det er gøy.

Uansett, så er det plass til å spille med meg på nettet. Si ifra og jeg setter opp et spill mens vi henger på Discord

Så her er listen over alle spillene jeg valgte, og det viktige var at de var på BGA slik jeg fikk spilt dem. Det er flere spill jeg har lyst på, men det får bli en annen gang. Tallet bak er antall stjerner jeg har gitt dem på BGG.

Wingspan 8

Dette er helt fantastisk. Og det blir nok høyere karakter når jeg har spilt det mer. Dette er noe av det peneste jeg har spilt, det har masse god fluff, og spillmekanikken er topp. Dette vil jeg spille mange ganger i år

Tzolk’in 8

Dette er kanskje det spillet som har ligget på min ønskeliste lengst. Og bare på grunn av spillmekanikken. Det er en workerplacement med en twist. For alle som liker workerplacement så må dere prøve dette, og jeg er med og spiller.

Lost ruins of Arnak 8

Dette har et morsomt tema. Du er arkeolog og skal grave etter ting på en øde øy. Men det fins noe der som beskytter øya. Dette er også et workerplacement spill. Du holder for det meste på med dine egne saker, og det er ikke et spill som legger opp til å ødelegge for andre. Dette koser jeg meg mye med

Tapestry 8

Bygg din sivilisasjon og vis det med et veggteppe. Det er mange måter å vinne på, men det er alltid lurt å følge nøye med hva de andre gjør. Fyll opp kartet med tetris brikker. Finn skatter i verden. Gå til krig eller satts på teknologi. Det er mange forskjellige metoder å spille det på, finn din.

A feast for Odin 8

Så husk å gi folkene dine en fest. Samle mat, skatter og alt annet. Reis på plyndring eller finn din egen øy. Dette er så bra som jeg har trodd, og gleder meg til mange runder. Dette har en mulighet til å bli favorittspillet mitt.

Terra Mystica 8

Bygg byer og bastioner. Utvid området ditt. Du har et folk og skal prøve å lage ditt land. Dette gjør du ved å bygge hus. Det er også magi som hjelper deg, men ikke mye. Dette har jeg ønsket å spille i veldig lang tid, og det skuffet ikke. Det er fantastisk.

Little factory 7

Dette er et Hand Management spill som jeg likte veldig godt. Du bygger en by med dyr og møller. Det er veldig enkelt og raskt. Jeg håper å spille det flere ganger.

Patchwork 7

Et 2 spiller spill som handler om å sy et lappeteppe. Det er enkelt og raskt, og sikkert et spill jeg kommer til å spille i fremtiden. Det er tetrisbrikker for dem som liker spill som Bärenpark.

It’s a wonderful world 7

Et Hand Management spill som handler om å bygge opp en verden. Med å spille kort så endrer du historien. Det er et spill jeg skulle ønske jeg likte bedre. Men jeg skal spille det noen ganger til for å se om det gror på meg. Håper det

Targi 6

Enda et 2 spiller spill. Dette tror jeg blir bedre hvis man spiller IRL. For det mangler litt følelse når jeg spiller online. Det har workerplacement som kanskje alle nå ser at jeg liker

Great western trail 6

Et Hand Management spill med veldig bra fluff. Det handler om å få kuer til en storby, og så gjøre det igjen. Prøv å ikke gå i rasområdene og fakk noen tyver. Hadde håpet det var høyere på listen, men mulig etter noen spillrunder til.

Race for the galaxy 6

Spillmekanikk så heter det Hand Mangagement, men enklere forklart så er det kortspill. Trekk kort og legg kort slik som feks Fluxx. Men dette ble for innviklet for meg, men kanskje en annen gang. Det er bra laget

Disse to spilte jeg aldri. Som alle andre spillene på denne listen så så jeg masse videoer om regler, thema og playthrough. Og disse var ikke for meg, selv om de er veldig bra spill

Beyond the sun

Jeg tror dette er bra, men det ble for teknisk for meg. Så da vet jeg hvor grensen min går.

Tigris & Euphrates

Dette blir omtalt som et av de beste spillene, og jeg ser hvorfor. Derimot så er det litt for lite tema og litt for mye abstrakt for meg. Men nok et veldig morsomt spill for de som digger sjakk og lignende spill.

Det har vært gøy så langt og gleder meg til flere spill. Men det er alltid plass til å spille så si ifra, og kanskje det blir en Nørdheim med brettspill i 2023

Related Post

2 thoughts on “Den store brettspill liga”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *